“Έρχεται” ο Aldiko 2.0 για Android συσκευές, υποστήριξη PDF και ePUB με Adobe DRM
Ο Aldiko Book Reader, η πιο δημοφιλής δωρεάν εφαρμογή για την ανάγνωση ebooks σε κινητά και ταμπλέτες με Android, “σύντομα” θα αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητές του με την κυκλοφορία της version 2.0. Ο Aldiko 2.0 θα υποστηρίζει την ανάγνωση PDF επιτρέποντας για πρώτη φορά σε συσκευές Android να διαβάζουμε με μία και μόνη εφαρμογή όλα τα e-books μας που είναι είτε σε PDF είτε σε ePUB. Θα φέρει και μία επίσης ιδιαίτερα αναμενόμενη δυνατότητα, την υποστήριξη e-books, είτε PDF είτε ePUB, που είναι κλειδωμένα με Adobe DRM. Έτσι, όλα τα e-books που αγοράζουμε και έχουν το κλείδωμα της Adobe, πρακτικά όλα τα κλειδωμένα e-books των βιβλιοπωλείων εκτός από το Amazon, το Barnes & Noble και το iBookstore, θα μπορούν να διαβάζονται με τον Aldiko, μαζί με τα ξεκλείδωτα e-books. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και πολλά ελληνικά e-books που πωλούνται από το myeBooks.gr, το e-bookshop.gr και τα site των περισσότερων ελληνικών εκδοτικών οίκων, αλλά, όπως φρόντισαν θριαμβευτικά να ανακοικώσουν οι άνθρωπου του Aldiko, εντάσσονται και τα Google eBooks.
Ο Aldiko 2.0 θα έχει και μια ακόμη καινοτομία, όχι λιγότερο σημαντική. Φαίνεται πως θα υποστηρίζει καταλόγους OPDS 1.0 (Open Publishing Distribution System). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να εισάγουμε τέτοιους καταλόγους από βιβλιοπωλεία που θα επιτρέπουν το κατέβασμα e-books, δωρεάν ή αγορασμένων, χωρίς να βγούμε από την εφαρμογή. Ήδη κάτι τέτοιο είχε εγκαινιάσει ο Aldiko για το βιβλιοπωλείο Feedbooks. Για τη σύγκριση, η εφαρμογή Kindle for Android ανοίγει τον browser όταν είναι να αγοράσουμε ή να κατεβάσουμε e-books από το Amazon.
Τα κλειδωμένα e-books εξακολουθούν να είναι μεγάλο πρόβλημα για τους αναγνώστες, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν είναι σημαντικό να μπορούμε να τα διαβάζουμε σε όλες τις συσκευές μας και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Ως τώρα υπήρχε η λύση του txtr, μιας εφαρμογής και υπηρεσίας που μας επέτρεπε να ανεβάζουμε τα κλειδωμένα e-books με Adobe DRM στο site της και στη συνέχεια να έχουμε πρόσβαση σε αυτά μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Με τον νέο Aldiko αυτή η διαδικασία θα απλοποιηθεί σημαντικά, χωρίς ανέβασμα αρχείων, με απλό πέρασμά τους στη συσκευή ή και με απευθείας κατέβασμα από καταλόγους OPDS, και μάλιστα με τα e-books διαθέσιμα για ανάγνωση με την καλύτερη Android εφαρμογή του είδους της αυτή τη στιγμή.
Και η υποστήριξη των αρχείων PDF, κλειδωμένων και ξεκλείδωτων, είναι χρήσιμη, ειδικά για τις ταμπλέτες που τρέχουν Android, όπως αυτές της Archos και το Samsung Galaxy Tab.
Για περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες της εφαρμογής στη σημερινή της μορφή, διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του Aldiko Book Reader.
Διαβάστε επίσης:
Πηγή: Aldiko Blog